Blog

Koppeling Nowjobs en bookU zorgt bij Spar Lichtaart voor tijdswinst

Honderden berichtjes uitwisselen met studenten en flexi-jobbers? En onoverzichtelijke Excelbestanden om vaste medewerkers in te plannen? Het is voltooid verleden tijd bij Spar Lichtaart. Sinds ze met NOWJOBS en de geïntegreerde bookU-planningstool werken, winnen ze zeeën van tijd. 

 

 

Geautomatiseerd personeelsbeleid

 

Guy Van de Poel is samen met broer Luc zaakvoerder van Spar Lichtaart. Ook mama Martha draait op 75-jarige leeftijd nog actief mee in de winkel. Ze werken sinds 2018 met NOWJOBS.

 

“NOWJOBS is een digitaal platform voor de werving van onze studenten en flexi-jobbers. De app was vanaf dag één een enorme meerwaarde, want alles verloopt volledig automatisch: van de werving tot en met de onmiddellijke uitbetaling van de bijverdieners”, begint Guy.

 

“We hebben een vaste poule van flexi-jobbers en jobstudenten opgebouwd in de app waar we regelmatig een beroep op doen.” Ook hun bestaande jobstudenten en flexi-jobbers werden over-gebracht in de app. Tot tevredenheid van de bijverdieners én Spar Lichtaart.

 

"Alles verloopt automatisch: van de werving tot en met de onmiddellijke uitbetaling van de bijverdieners."

 

Handig overzicht

 

Sinds een jaar hebben ze nog een extra stap gezet in de integratie. “We werken nu ook met bookU”, vertelt Guy terwijl hij ons de handige planningstool laat zien op zijn scherm. Voorheen moest hij afspraken maken met interimkantoren, zijn studenten en flexi-jobbers beheren via NOWJOBS en zijn vaste medewerkers inplannen via een aparte planningstool. Dat is nu niet meer nodig. “NOWJOBS is geïntegreerd met het bookU-platform. Alles zit samen in één gebruiksvriendelijke tool waarmee we meteen een handig overzicht hebben van al onze medewerkers, zowel de vaste als de flexibele.”

 

Een ander belangrijk voordeel is dat de prikklok aan bookU is gekoppeld. “Onze medewerkers registreren zich via de prikklok wanneer ze aankomen en checken uit als ze vertrekken. Die registraties komen automatisch in bookU binnen. Wij bevestigen de gepresteerde uren en enkele seconden later staat het loon op de rekening van de bijverdiener.”

 

Plannen per afdeling

 

BookU heeft een apart scherm ontworpen op maat van retailers. “Op dat scherm krijg je meteen een overzicht van de verschillende afdelingen: beenhouwerij, bakkerij, droge voeding enzovoort. Dat is heel belangrijk voor een supermarkt want we moeten medewerkers inplannen op die verschillende afdelingen. En ze schuiven soms al eens van de ene naar de andere afdeling. Dat kan perfect via bookU.”

 

“Dankzij de koppeling tussen bookU en NOWJOBS is het trouwens ook heel gemakkelijk om gaten in je planning op te vullen. Je kan namelijk ook medewerkers zoeken en aan-werven via de planningstool, want die is in de achtergrond gekoppeld met NOWJOBS”, vult Ines nog aan.

 

 

Een volgende stap die Guy en zijn team gaan zetten in de automatisatie is het gebruik van de forecasting tool van bookU. “We zijn dit volop aan het voorbereiden zodat we uiteindelijk ook een totaalbeeld krijgen van onze personeelskost. De module stelt ons in staat om productiviteit te maximaliseren door de bezetting te plannen in functie van de beoogde omzet. Kortom, de tandem NOWJOBS – bookU ontzorgt ons als werkgever enorm. Het systeem is niet alleen 24/7 beschikbaar, maar levert ons naast tijdswinst ook een kostenbesparing op!”

 

 

Ook zin in een U-bocht voor
je planning, administratie en/of tijdsregistratie? 

 

 

Vraag een demo aan!