Blog

Summer is coming: start nú al je zoektocht naar flexibele medewerkers!

Hoewel de lente vooralsnog veelvuldige regen, nachtvorst en zelfs hagel met zich meebracht, breekt binnenkort onvermijdelijk opnieuw een zwoele periode van ongeziene drukte aan: de zomer! Niet te versmaden voor de totale jaarcijfers in zowel retail als horeca, maar tegelijk ook een stressvolle periode waarbij zaakvoerders gebaat zijn bij extra helpende handen. En die zoektocht naar flexi-jobbers en jobstudenten vat je best nú al aan. Via partnerships met prominente uitzendpartners zoals Randstad, Accent Jobs en NOWJOBS, is bookU dé tool om flexibele medewerkers tijdig en vlot in te schakelen.

 

 

Zomerse drukte in horeca en retail

 

Voor heel wat horeca- en retailondernemers vormen de zomermaanden zonder twijfel de drukste tijd van het jaar. Terrassen aan de kust of in het binnenland worden overspoeld met dorstige klanten, hotels kunnen aanzienlijk meer overnachtingen optekenen, terwijl de toegenomen consumptiedrang zich ook aftekent op de cijfers in de retail. De impact is vaak dusdanig groot, dat een goede zomer in die sectoren veelal voor een groot deel ook de jaaromzet zal bepalen. 

 

Het is cruciaal om over voldoende (flexibele) medewerkers te beschikken om de drukte tijdens de zomermaanden het hoofd te kunnen bieden. En die zoektocht begint je best nu al!

 

Op meerdere paarden wedden kan je winstkansen aanzienlijk doen toenemen. Dat geldt net zo goed in de zoektocht naar geschikte flexi-jobbers en jobstudenten: ook hier kan het lonen om via meerdere kanalen op zoek te gaan om je openstaande shifts voor de zomer in te vullen.

 

Dat is dan ook precies de reden waarom bookU als all-in-one workforce management tool recent partnerships aanging met enkele toonaangevende uitzendpartners, zoals Randstad en Accent Jobs, naast het reeds bestaande partnership met NOWJOBS.

 

Perfecte planning, stressvrije zomer

 

Met bookU krijg je alles in handen om de zomerse drukte moeiteloos te kunnen bolwerken. Je planning opmaken, digitaal prikken, moeiteloos communiceren met je werknemers,… bookU neemt jouw personeelsadministratie over.

 

Toch nog handen te kort? Dan wordt jouw openstaande shift met één druk op de knop een vacature bij je gelinkte uitzendpartner. Zo heb je direct toegang tot een groot netwerk van beschikbare kandidaten. Geschikte kandidaat gevonden? Dan volstaat het om je planning met de nieuwe werkkracht te vervolledigen en deze te bevestigen, waarna je uitzendpartner het opnieuw van je overneemt. Je administratie is in goede handen, en jij kan je opnieuw focussen op de essentie: het runnen van je zaak!

 

Ook voor vaste medewerkers

 

Werk je ook met vaste medewerkers? Weet dat bookU als alles-in-één workforce management tool al jouw administratieve zorgen kan wegnemen, door de koppeling met jouw sociaal secretariaat, of dit nu Acerta, Liantis of Partena is.

 

 

Ervaar de kracht van bookU, via een demo of testaccount.
Of schrijf je meteen in voor ons webinar! 

 

 

Vraag een demo aan!