Blog

Traditionele werkdag is niet meer wat het geweest is

Traditionele werkdag is niet meer wat het geweest is

 

We werken steeds flexibeler, zo staat te lezen op Jobat.be. Nog maar de helft van de kantoorwerkers (47%) werkt strak van 9u tot 17u. Van wie vaak van thuis uit aan de slag is, houdt nog maar een derde (35%) thuis de ‘kantooruren’ aan. (Online) tijdregistratie tools winnen hierbij aan belang. Zo houden zes op de tien Vlaamse bedienden (57%) - zo’n 14% meer dan voor corona - hun gewerkte tijd bij.

 

Verschillende flexibele werkvormen

 

Sinds corona zijn flexibele werkvormen in opmars. Werknemers hebben de voordelen ervan ontdekt, en willen ook nu de kans krijgen om soepel om te gaan met het begin- en einduur van hun werkdag.

Vandaag houdt nog amper de helft van de bedienden (47%) de kantooruren aan wanneer ze op kantoor aan de slag zijn. Bijna één op de vijf (18%) start zijn werkdag vroeger, om dan ’s avonds vroeger te kunnen stoppen, terwijl 6,3% net het omgekeerde doet.

 

Welke werkvorm houd je het vaakst aan op kantoor?

 

  1. Ik houd de kantooruren aan (47%)
  2. Ik begin vroeger aan mijn werkdag om dan vroeger te stoppen (18%)
  3. Ik begin vroeger aan mijn werkdag om en eindig ook later (11%)
  4. Ik begin later aan mijn werkdag om dan later te eindigen (6,3%)
  5. Ik werk ‘in blokken’ tijdens de dag (6%)

Bij wie vaak van thuis uit werkt, volgt nog amper één op de drie (35%) thuis de kantooruren strikt. Bij ruim een kwart (27,5%) start én eindigt de werkdag thuis vroeger. Bij 9% is het net andersom terwijl 8% ‘in blokken’ werkt. Hierbij gaan ze bijvoorbeeld hun kroost van school afhalen, om dan na de bedtijd van de kinderen nog enkele uurtjes achter hun laptop te spenderen.

 

Welke werkvorm houd je het vaakst aan bij thuiswerk?

 

  1. Ik houd ook thuis de kantooruren aan (35%)
  2. Ik begin vroeger aan mijn werkdag om dan vroeger te stoppen (27,5%)
  3. Ik begin vroeger aan mijn werkdag en eindig ook later (15%)
  4. Ik begin later aan mijn werkdag om dan later te eindigen (9%)
  5. Ik werk ‘in blokken’ tijdens de dag (8%)

Werk-privébalans in evenwicht dankzij tijdregistratie

 

Samen met de flexibele werkvormen nam ook het belang van tijdregistratie toe. Vandaag houden zes op de tien Vlaamse bedienden (57%) hun gewerkte tijd bij. Zo’n 14% van de bevraagden doet dit pas sinds corona.

Tijdregistratie helpt hen om hun werk- en privétijd beter gescheiden te houden (46%). Zonder zou ruim één op de vijf (21%) al snel te veel gaan werken terwijl 7% net minder lang aan de slag zou zijn. En daar zit net de toegevoegde waarde van een monitoringtool.

 

Ook zin in een U-bocht voor
je planning, administratie en/of tijdsregistratie? 

 

 

Vraag een demo aan!